Voorbeelden van activiteiten

Dag van het Ondernemen

In het onderwijs besteden de docenten steeds meer aandacht aan het ondernemerschap, omdat de competenties om een eigen bedrijf te starten heel waardevol zijn. Denk aan: verantwoordelijkheid nemen, keuzes maken, klantvriendelijk, doorzetten etc. Bent u een ondernemer of zzp-er? Dan nodigen wij u uit om te vertellen over uw eigen ervaringen. Wat zijn de voor- en nadelen en hoe is het in de praktijk om een eigen bedrijf te hebben. En wat was uw motivatie om een eigen bedrijf te starten? Dit doen we  via een speeddatesessie of een workshop in de klas. Uiteraard helpen wij u hierbij.

Dag van de Zorg

In juni organiseren wij voor de vmbo leerlingen een Dag van de Zorg. Professionals komen dan workshops geven aan leerlingen van Stanislascollege Krakeelpolderweg en SC Delfland.

Snuffelstage

Snuffelstages zijn belangrijk voor leerlingen tussen 14 en 17 jaar. Hierdoor worden talenten ontdekt, verwachtingen bijgesteld en geleerd wat een werkgever van je verwacht. Het is nog snuffelen en oriënteren, maar de basis wordt gelegd. U kunt de kans vergroten dat zij als gemotiveerde mbo of hbo student nog eens bij u aankloppen. Soms komen leerlingen 1 dag snuffelen, soms een 1 of 2 of zelfs 3 weken. Dit noemen we blok stages, maar er zijn ook lint stages. Dan komen leerlingen 1 dag in de week een bepaalde periode. Misschien ontdekt u wel een pareltje voor uw bedrijf.

Delft On Stage voor vmbo leerlingen

Delft On Stage een beursvloer voor Delftse vmbo-leerlingen. Honderden leerlingen gaan in gesprek met ruim 200 beroepsbeoefenaren en ter plekke worden afspraken gemaakt voor een of meerdere bezoeken aan een bedrijf/bedrijven op de Doedag. Meer informatie: www.delftonstage.nl

Dag van de Delftse Techniek voor groep 8

In september is de Dag van de Delftse Techniek. Technische bedrijven ontvangen groep 8 leerlingen van Delftse basisscholen. Zij krijgen dan een rondleiding en een doe-activiteit in het bedrijf.In allerlei sectoren en op verschillende niveaus zijn technische mensen hard nodig, nu en in de toekomst. Voor meer informatie: www.dagvandedelftsetechniek.nl

Bedrijfsbezoeken

Wilt u een groepje leerlingen ontvangen in uw bedrijf? Dit hoeft niet heel lang te duren. Een korte presentatie over uw bedrijf/product/branche, dan een rondleiding door het bedrijf en de leerlingen iets laten ervaren. Want iets doen is effectiever dan alleen maar luisteren.

Sollicitatietraining vmbo leerlingen

Wilt u met vmbo leerlingen een sollicitatiegesprekje oefenen? Hierdoor zijn zij beter voorbereid op hun stage. Vooraf leren ze op school hoe ze een brief en CV moeten schrijven. Ook krijgen ze tips mee over hun verbale en non-verbale communicatie. De gesprekjes duren ongeveer 10 minuten. U geeft ze complimenten en tips mee, zodat ze komende weken met zelfvertrouwen op zoek gaan naar een stageplek.

Opdrachten voor leerlingen

U kunt mavo, havo of vwo leerlingen een opdracht geven of een vraagstuk laten onderzoeken. Dit maakt het leren extra betekenisvol. Iets voor een bedrijf/persoon maken is veel uitdagender dan iets fictiefs. U bepaalt zelf de opdracht.  Wie weet komen er bijzondere ‘out of the box’ ideeën van de leerlingen. De school heeft al ervaring met soortgelijke opdrachten en de ervaring is dat het voor alle partijen leuk en leerzaam is. Het project loopt een aantal weken. U geeft de opdracht en komt na een paar weken even kijken op school en bekijkt de ontwerpen en geef enkele tips. In de laatste week presenteren de leerlingen hun definitieve ontwerp aan de opdrachtgever, hun ouders en medeleerlingen.

Workshop of gastles in de klas

We zoeken mensen die een workshop in de klas willen geven over hun opleiding, beroep of vak. Heeft u hulp nodig bij het bedenken van een interactief programma? We horen het graag.

Leren in de praktijk

Wij zoeken ook praktijkopdrachten voor leerlingen zodat zij een kijkje kunnen nemen in de praktijk, maar op een manier dat u hier ook baat bij heeft.

 

Kijk bij Actueel voor het laatste nieuws.

Interesse om (een keer) mee te doen en de nieuwe generatie te inspireren?

Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden. U kunt hiervoor vrijblijvend contact opnemen met Angela van Zaalen, Programmamanager SOB Delft.