Dag van het Ondernemen een succes

Maandag 13 februari 2017 organiseerde SC Delfland samen met KEM communicatie de ‘Dag van het ondernemen’. De vmbo-leerlingen kregen twee gastlessen van het advocatenkantoor A. Khan, octrooibureau Enelex Innovation, Banketbakkerij Stoffer, We Run Thiss Entertainment en Advies CombiNed over bankzaken, hypotheken en verzekeringen. De 75 vmbo-leerlingen hebben economie in hun vakkenpakket.

Deze middag hoorden de leerlingen hoe je eigen ondernemer kunt worden. Welke eigenschappen je hiervoor nodig hebt en wat je allemaal moet doen om succesvol te worden. Komt het ‘aanwaaien’ of is het hard werken? Elke ondernemer vertelt zijn eigen verhaal en heeft een boodschap voor de leerlingen. Helaas was de workshop van de banketbakkerij Stoffer afgevallen door familieomstandigheden, maar ter plekke werden de leerlingen opnieuw ingedeeld bij de overige workshops.

Het was een succesvolle middag. De ondernemers wisten de leerlingen te inspireren met hun verhalen. Dat de leerlingen waren goed voorbereid. Dit blijkt ook uit de evaluatieformulieren van de ondernemers. De leerlingen wisten veel en waren nieuwsgierig op hun manier. De reden om een octrooi aan te vragen werd heel begrijpelijk door het rollenspel. We bedanken de onderstaande ondernemers voor hun heldere uitleg en enthousiasme. Zonder deze mensen was er geen Dag van het Ondernemen.